2024. évi adóváltozások érthetően - 3. rész, benne: AZ ÁFA

Gyorsan tudjuk le a változásokat, változó kulcsokat és térjünk gyorsan a lényegre, mert itt rendszerszintű átalakítások vannak kilátásban.


Tovább a teljes cikkre

2024. évi adóváltozások érthetően - 2. rész, benne: jövedelemadók: SZJA, TAO, KIVA

Az államigazgatás gépezete 2023-ban sem tétlenkedett. Számos jogszabály változott, mindemellett ezek áttekintését továbbra sem egyszerűsíti le, hogy a háborús veszélyhelyzet (meghosszabbítva 2024. május 23-ig) miatt rengeteg kormányrendelet készül.


Tovább a teljes cikkre

2024. évi adóváltozások érthetően - 1. rész, benne: USA egyezmény, szocho, TB, HIPA

2023. év folyamán történt egy olyan, több adónemet érintő nemzetközi esemény, mellyel külön érdemes foglalkozni.


Tovább a teljes cikkre

RENDKIVÜLI bérváltozások - 2023. decembertől így változik a bruttó, nettó bér és céged költségei

2024. januárjától, illetve 2023. decembertől a minimálbér 15 százalékponttal, míg a garantált bérminimum 10 százalékponttal emelkedik. 


Tovább a teljes cikkre

2023. évi bérváltozások - Kiszámoltuk! Így változik a bruttó, nettó bér és céged költségei

Mostani cikkünkben annak járunk utána, hogy a béremelések hatására hogyan változnak a foglalkoztatás költségei.


Tovább a teljes cikkre

2023. évi adóváltozások érthetően - 2. rész, benne: Átalányadó

2022 után 2023-ban is jelentősen hozzányúlnak az átalányadózás szabályaihoz. Nézzük át ezeket a változásokat!


Tovább a teljes cikkre

2023. évi adóváltozások érthetően - 1. rész, benne: SZJA, ÁFA, IPA

Az idei évben a jelentősebb változásokat, mint a KATA kivezetése és az adóemelések a nyári adócsomag elfogadásával életbe léptette a kormányzat. Lássuk hát mi maradt 2023-ra! 


Tovább a teljes cikkre

Viszlát KATA? Hogyan tovább? Élet KATA után

 2020 volt, amikor KATA a 2.0 életszakaszába lépett. Azonban most, 2022. júliusában eljutottunk oda, hogy KATA lelép. Számos adózóhoz hűtlenné válik, így szeptembertől sokan szakításra kényszerülnek. Hogyan tovább? Segítünk!


Tovább a teljes cikkre

Adóváltozások év közben? Lássuk!

A pünkösdi hosszú hétvégén megjelent salátatörvény Önt is érinti? Olvassa el a részleteket!


Tovább a teljes cikkre

2022. évi bérváltozások - Kiszámoltuk! Így változik a bruttó, nettó bér és céged költségei

A 2021. évi visszafogott 4 százalékpontos, infláció alatti emeléshez képest jövőre nagyarányú 19 százalékpontos emelést határoztak meg.


Tovább a teljes cikkre

KATA 2.0 - Minden, amit a változásokról tudni kell

A 2021. adóévtől az adónem jelentős változásokon ment keresztül, mert sokan kedvező feltételei miatt adóelkerülésre használták. Lássuk mik ezek!


Tovább a teljes cikkre

2021. évi adóváltozások - 3. rész, benne: ÁFA, EKAER, Online Számlázás

Jelentős változások lesznek januártól az általános forgalmi adóban, melynek okai között jogharmonizáció és egyszerűsítés egyaránt megtalálható.


Tovább a teljes cikkre

2021. évi adóváltozások - 2. rész, benne: TAO, KATA, KIVA, Helyi adók, Illetékek

Ahogyan eddig is, úgy a január ismét a változtatások megszokásáról szól majd mind a vállalkozók, mind a vállalkozások életében, de lássuk a részleteket!


Tovább a teljes cikkre

2021. évi adóváltozások - 1. rész, benne: SZJA és Szakképzési Hozzájárulás

2020 bár rendhagyó év volt sok szempontból is a járvány miatt és számos könnyítést, változást jelentettek be már évközben a gazdaság életben tartása érdekében több módosítás csak az újév elején lép hatályba.


Tovább a teljes cikkre

2020. évi bérváltozások - Kiszámoltuk! Így változik a bruttó és a nettó bér

Betartva a 2018-as megállapodásban vállaltakat idén is 8%-kal emelkedett mind a minimálbér, mind a garantált bérminimum. Nézzük a számokat!


Tovább a teljes cikkre

2020. évi adóváltozások - 2. rész - ÁFA és adminisztrációs változásai

2020-tól több ponton is jelentősen változik az általános forgalmi adó, cikkünkből részletesen kiderül, hogy miben. Rövid, de fontos változásokat tartalmazó hír következik!


Tovább a teljes cikkre

2020. évi adóváltozások - Mit hoz az új évtized? - 1. rész: SZJA, SZOCHO, TAO, KATA, KIVA és Munkavállalói járulékok

Új évtized, új szabályok. A január ismét a változtatások megszokásáról szól majd mind a vállalkozók, mind a vállalkozások életében, de lássuk a részleteket!


Tovább a teljes cikkre

2019. évi bérváltozások - Kiszámoltuk! Így változik a bruttó és a nettó bér

Az utolsó pillanatban 2018. december 30.-án jelentette be a kormány a 2019. évre vonatkozó minimálbért és garantált bérminimumot. Ezen a napon a Magyar Közlönyben is megjelent, így január 1.-jétől már hatályos!


Tovább a teljes cikkre

2019. évi adóváltozások - 4. rész: SZJA, benne: bérbeadás, cafeteria, családi adókedvezmény, nyugdíjasok foglalkoztatása

A 2018-as év a személyi jövedelemadó kapcsán nyugalmasnak volt mondható, azonban pár lényegi változás történt, cikkünkben ezeket vesszük sorra.


Tovább a teljes cikkre

2019. évi adóváltozások - 3. rész: ÁFA, CSOK, TAO, KIVA

A 2018-as év a címben említett adónemek kapcsán sok újdonságot nem hozott. Pár lényegi változás történt, cikkünkben ezeket foglaljuk össze.


Tovább a teljes cikkre

2019. évi adóváltozások - 2. rész: Szociális hozzájárulási adó, benne: osztalék, szocho kedvezmények, 60 év feletti közszolgálatiak foglalkoztatása

A szociális hozzájárulási adót illetően a legfontosabb változás, hogy 2019. január 1-jétől hatályon kívül kerül a korábbi 2011. évi CLVI. törvény.


Tovább a teljes cikkre

2019. évi adóváltozások - 1. rész: az adminisztráció könnyebbségei

A korábbi évekhez hasonlóan 2018 is mozgalmas volt a különböző adózást és a vállalkozásokat érintő adminisztrációt illetően.


Tovább a teljes cikkre

Számlázó programok bekötése - minden, amit tudni érdemes

Ahogy korábban már mi is megírtuk 2018-ban a pénztárgépeket követően a számlázó programokat is bekötik a NAV-hoz. Az ezzel kapcsolatos főbb információkat, tudnivalókat ismerhetik meg kattintás után.


Tovább a teljes cikkre

2018. évi bérváltozások - Kiszámoltuk! Így változik a bruttó és a nettó bér

2018-ban a kötelező béremelés mértéke a minimálbér esetében 8%, míg a garantált bérminimumnál 12%. Összeszedtük, hogy ez az emelés mit jelent 2017-hez képest bruttó és nettó módon havi-, heti- és napibérre bontva. 


Tovább a teljes cikkre

2018. évi adóváltozások - 2. rész: ÁFA

2017-hez hasonlóan jövőre is folytatódik a kormány célzott ÁFA csökkentési programja. A lépés idén is az élelmiszereket és az internetet érinti. Ennél azonban sokkal fontosabb változások jönnek az ÁFA bevallással és a számlázással kapcsolatosan.


Tovább a teljes cikkre

2018. évi adóváltozások - 1. rész: Bér, Bérbeadás, KATA, KIVA

Pár dolog a salátatörvényeken keresztül átemelésre került a tervekből és a média is sok mindent leközölt már, de lássuk mi lett igaz abból, amit csiripeltek a verebek. Így adózunk 2018-ban!


Tovább a teljes cikkre

Adózás a KIVA szerint - napjaink legszerethetőbb adója

Napjaink adórendszerének egyértelmű sztárja a kisvállalati adó, azaz a KIVA. Szinte minden olyan vállalkozás számára jelentős adómegtakarítás érhető el vele, ahol magas a bérköltség. Érdeklik a részletek, Ön is spórolna? Kattintson!


Tovább a teljes cikkre

Adózás a KATA szerint - ha kicsiben gondolkozik

Létezik egy adónem, melyet nem százalékban, hanem fix összegekben határoztak meg. Ez az adónem a KATA. Lehet, hogy Önnek ez a legideálisabb választás? Kattintson, tájékozódjon!


Tovább a teljes cikkre

Folyamatos elszámolású ügyletek számlázása 2016-tól

2015-ben még csak a számviteli szolgáltatókat kötelezték rá próba jelleggel, azonban 2016. januártól az egész gazdaságban bevezették a megváltozott számlázási rendet a folyamatos elszámolású ügyleket esetében.


Tovább a teljes cikkre

Korlátolt Felelősségű Társaság: jó, ha tudja...

Korlátolt felelősségű társaság indításában gondolkodik, de még tájékozódna róla, hogy pontosan milyen jogokkal és kötelezettségekkel is jár e vállalkozási forma? Jó helyen jár! Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat! Alapítás, adózás, tőke, felelősségi kérdések!


Tovább a teljes cikkre

Betéti Társaság: jó, ha tudja...

Betéti társaság indításában gondolkodik, de még tájékozódna róla, hogy pontosan milyen jogokkal és kötelezettségekkel is jár e vállalkozási forma? Jó helyen jár! Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat! Alapítás, adózás, tőke, felelősségi kérdések!


Tovább a teljes cikkre

Egyéni Vállalkozás: jó, ha tudja...

Egyéni vállalkozás indításában gondolkodik, de még tájékozódna róla, hogy pontosan milyen jogokkal és kötelezettségekkel is jár e vállalkozási forma? Jó helyen jár! Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat! Alapítás, adózás, tőke, felelősségi kérdések!


Tovább a teljes cikkre

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok